Her er en opskrift på brunsviger:
Ingredienser:
20 g gær
1 dl mælk, stuetempereret
40 g smør
1 æg
40 g sukker
0,50 tsk salt
1 knivspids stødt kardemomme
250 g hvedemel
Fyld:
150 g brun farin
150 g smør, stuetempereret
1 tsk kanel
Fremgangsmåde:
1) Smelt smør og brun farin i en lille tykbundet gryde ved jævn varme og under omrøring, til en ensartet blanding.
2) Rør gær ud i lunken mælk. Tilsæt salt, sukker og smeltet smør.
3) Kom mel i, og ælt det godt sammen (gerne på køkkenmaskine i 5-10 minutter).
4) Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
5) Rul dejen ud til en firkant på ca. 30x40 cm.
6) Fordel fyldet på dejen.
7) Bag brunsvigeren midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.