Ingredienser:
200 gram digestive kiks
150 gram bagemargerine
300 gram flødeost (neutral - eksempelvis Philadelphia)
5 blade husblas
2½ dl. piskefløde
1½ tsk vaniljesukker
100 gram flormelis
200 gram frosne bær - eksempelvis jordbær
100 gram sukker
2 dl vand
Bær til pyntning
Sådan gør du:
1) 3 blade husblas lægges i blød i en skål med koldt vand.
2)Kiksene blendes til små krummer og blandes med den smelte margarine.
3) En springform (ca. 20 cm i diameter) beklædes med kageplast langs kanten. (gør evt plasten våd, så den nemt klæber til formen). I bunden lægges bagepapir. Kageplasten kan godt undværes, men det giver bare et skarpere slutresultat.
4) Kikseblandingen hældes i formen og fordeles jævnt i bunden, som efterfølgende trykkes flad med en spiseske, så bunden bliver så kompakt som muligt. Stil herefter formen i køleskabet i ca. 15 minutter.
5) Flødeosten røres sammen i en skål sammen med flormelis og vaniljesukker.
6) Fløden piskes til flødeskum, som vendes sammen med flødeost blandingen.
7) Husblassen vrides tør for vand og smeltes i en mikroovn i ca. 10 sekunder.
8) Lad den smeltede husblas køle af et par minutter inden det blandes i flødeost blandingen. Flødeost blandingen hældes herefter i springformen ovenpå kiksebunden. Stil formen i køleskabet i mindst 3-4 timer - gerne natten over.
9) 2 blade husblas lægges i blød i en skål med kold vand.
10) De frosne bær koges i en gryde sammen med sukker og vand i ca. 15 minutter. Hæld herefter bærblandingen gennem en si ned i en skål.
11) Vrid husblassen tør for vand og kom bladene ned i den varme bærvæske og rør rundt.
12) Lad det herefter køle af til det er stuetemperatur og hæld derefter forsigtigt væsken ned i springformen ovenpå flødeosten. Kagen sættes herefter på køl i mindst 3 timer.
13) Kagen frigøres fra formen, og kageplasten fjernes.