Her er en opskrift på kanelsnegle:
Ingredienser:
1 ¼ dl mælk
25 g gær
1 æg
50 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk salt
400 g hvedemel
75 g blødt smør
2 spsk sukker
2 spsk stødt kanel
Fremgangsmåde:
1) Varm mælken op til den er lunken og rør gæren ud i den.
2) Tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt og rør det sammen.
3) Tilsæt mel og ælt dejen godt igennem.
4) Tilsæt smørret og ælt dejen godt igennem igen.
5) Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.
6) Rul dejen ud til en stor firkant.
7) Smør dejen med blødt smør og drys med sukker og kanel.
8) Rul dejen sammen til en roulade og skær den i skiver på ca. 2 cm.
9) Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 15 minutter.
10) Bag kanelsneglene i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.